06 10 658 908 info@vitaclinic.nl

Wandelaars zijn laks met tekenbeten! (De Telegraaf 4-7-2013)

Zo’n 200.000 wandelaars zullen deze maand een tekenbeet oplopen en 6000 van hen kunnen daardoor de ziekte van Lyme oplopen. Dit kleine beestje kan rampzalige gevolgen veroorzaken.

Tekencheck: doen!

Een belangrijke manier om de ziekte van Lyme te voorkomen is het tijdig verwijderen van de teek na de beet. Daarvoor is het belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Uit de enquête blijkt dat van de mensen die de kans zeer groot inschatten dat ze een tekenbeet oplopen, maar 52 procent het zeer waarschijnlijk vindt dat ze zich op een tekenbeet zullen controleren na een bezoek aan het groen. Van alle deelnemers is dat maar een derde. Opvallend is dat 90 procent van alle deelnemers aangeeft bekend te zijn met de risico’s van tekenbeten en de ziekte van Lyme en 91% ooit wel eens informatie over teken of de ziekte van Lyme heeft opgezocht. 71% vindt dat ze de noodzakelijke kennis hebben om de ziekte van Lyme te voorkomen maar toch is maar 34 procent er van overtuigd dat ze de ziekte van Lyme kunnen voorkomen. De conclusie is dan ook dat ondanks dat men bewust is van de risico’s de meeste mensen toch niet de juiste maatregelen nemen om de ziekte van Lyme te voorkomen. (bron: RIVM)

 

Wij hebben veel ervaring met de behandeling van de ziekte van Lyme. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op 06-10612485, of via ons contact formulier